Reglement / Uitleg  Le Tour de Hoek:


Bij ‘Le Tour de Hoek’ zijn er 4 afzonderlijke klassementen. Alle etappes tellen mee voor het Algemeen klassement (gele trui) en het Ploegenklassement. De etappes 1, 3, 5, 7, 10, 11, 12, 14, 19 en 21 tellen mee voor het sprintklassement (groene trui). De etappes 2, 4, 6, 8, 9, 13, 15, 16, 17, 18 en 20 tellen mee voor het bergklassement (bolletjes trui). Voor alle 4 klassementen zijn er prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

Uit de deelnemende renners kiest u 20 verschillende renners, die punten volgens onderstaande tabel voor uw ploeg kunnen behalen. Verder mag u 5 reserverenners opgeven, die de plaats innemen, wanneer een renner niet van start is gegaan of dezelfde renner vaker op uw formulier staat. Uitgevallen renners worden niet vervangen.

plaats12345678910uitvaller
punten40353026232018161412- 40
plaats11121314151617181920nr. laatst
punten1098765432120

Het klassement op de beide rustdagen en het eindklassement, tellen als een etappe-uitslag voor de gele trui. Op beide rustdagen zijn er geen dagprijzen te winnen.

Voor de overige etappes zijn er dagprijzen te verdienen, voor de ploeg die de meeste punten heeft behaald. Bij gelijk eindigen, wordt door loting de winnaar bepaald. Strafpunten voor uitvallers tellen niet mee voor de dagprijzen, maar worden wel verwerkt in de diverse klassementen. De definitieve prijzenverdeling wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website en bij Café de Hoek in Gorssel.

Per deelnemer mag met maximaal 6 formulieren onder eigen naam worden meegespeeld. Per deelnemer mag met maximaal 2 formulieren per klassement (gele trui, groene trui en bolletjes trui) worden meegespeeld. Daarbij doet de Tourdirectie van 'Le Tour de Hoek' een beroep op uw sportiviteit. Betaling is alleen mogelijk à contant op het moment van inleveren van het deelnameformulier bij één van de inleverpunten. De inschrijving sluit zaterdag 29 augustus 2020, 12:00 uur.

Ploegen Klassement

Er wordt een ploegenklassement opgemaakt bij een minimale deelname van 5 ingevulde lijsten met dezelfde bedrijfs- of groepsnaam, met allemaal unieke ploegleiders. Speel bijvoorbeeld mee in een afzonderlijk competitie met je collega’s, familie, vrienden, vereniging, enz. Lijsten doen uiteraard ook gewoon mee in de andere klassementen.

Winnaars

Winnaar van 'Le Tour de Hoek' is de ploeg die aan het eind van de Tour de France de meeste punten heeft behaald. Bij een gelijk aantal punten, wint de ploeg met de meeste uitvallers. De prijsuitreiking is zondag 20 september 2020 bij Café de Hoek vanaf ± 20:30 uur, zij het dat deze in afgeslankte vorm zal plaatsvinden. In verband met de maatregelen rondom het COVID-19 virus zullen wij na afloop van de laatste etappe de top-3 van ieder klassement uitnodigen voor de prijsuitreiking in de hoek. Er zal dit jaar dus geen uitgebreide prijsuitreiking met een bekende (ex-) renner plaatsvinden. Tevens verzoeken wij u, met het oog op de anderhalve meter maatregel, om niet naar de hoek te komen na de laatste etappe. De gewonnen prijzen, met uitzondering van de top-3 , zullen door de organisatie aan de winnaar overgemaakt worden.

Conform voorgaande jaren zijn er ook dit jaar dagprijzen te winnen. Dagwinnaars worden zo snel mogelijk na de finish van de etappe gebeld om naar de hoek te komen om een foto te maken voor de website en de dagprijs op te halen.

COVID-19

Uiteraard hopen wij dat de Tour de France 2020 uitgereden wordt, met of zonder publiek. Mocht de tour om welke reden dan ook tussentijds gestopt worden, dan geldt de stand op dat moment als einduitslag. In gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de Tourdirectie van 'Le Tour de Hoek'.